top of page
Thermische isolatie van een dak

GENIET
VAN PREMIES BIJ DAKWERKEN

STIMULANS VOOR EEN ENERGIEZUINIGE WONING 

De kosten om een dak te renoveren, kunnen u op het eerste gezicht misschien wat afschrikken om dit project te laten uitvoeren. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat u een beroep kunt doen op diverse premies. De overheid wil mensen immers stimuleren om een woning energiezuinig te maken. Dit helpt op lange termijn een beter leefmilieu te creëren.

STIMULANSEN EN BELASTINGVOORDELEN

De Belgische overheid heeft een reeks voordelen geïntroduceerd voor particulieren die de isolatie van hun woning willen optimaliseren. Dit gaat om een totaalbudget van € 22 miljoen, een verruiming van de toegangsvoorwaarden en een focus op audits, isolatie en verwarming.


Vindt u ook dat verwarming een te hoge kost is in uw huishouden? Dan bent u zeker geïnteresseerd in hoe u dit probleem kunt verhelpen. Aarzel niet om van tevoren uit te zoeken wat u moet doen om regionale premies aan te vragen bij de overheid. U kunt deze gebruiken om het werk te betalen en een deel van de materiaalkosten te dekken.

Meisje met speelgoed windmolen
Logo Vlaanderen Energie

ENERGIEPREMIES IN VLAANDEREN VOOR DAKWERKEN

In Vlaanderen zijn er verschillende premies beschikbaar voor het vernieuwen en isoleren van daken. Investeert u in een goed geïsoleerd dak, dan doet u afhankelijk van de situatie uw voordeel met de volgende premies.

Mijnverbouwpremie

Mijn VerbouwPremie voor daken

Deze premie is van toepassing op dakisolatie en dakrenovatie. Houd er rekening mee dat deze premie enkel van toepassing is als de werken worden uitgevoerd door een professionele aannemer zoals Dakwerken Godart. Meer informatie vindt u op de website www.vlaanderen.be.

Logo Fluvius

Netbeheerder Fluvius

  • De premie voor doe-het-zelf-isolatie van dak of zoldervloer. Deze is tijdelijk beschikbaar voor aankoopfacturen die lopen van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2024. U kunt deze premie aanvragen via Fluvius.

  • EPC-labelpremie bij energierenovatie. Deze geldt voor woningen, appartementen en andere gebouwen die slecht geïsoleerd zijn. Hier dient u de renovatie binnen de 5 jaar te voltooien na de start van de werken.

  • Totaalrenovatiebonus of Benopass. Dit is een extra premie als u naast dakisolatie nog twee andere energiebesparende investeringen doet. De eindfactuur van de eerste investering moet tussen 1 januari 2017 en 31 december 2020 liggen.

  • In sommige gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Over deze en andere premies vindt u alle informatie via de website premiezoeker.be.

Logo Leefmilieu Brussel

ENERGIEPREMIES IN BRUSSEL

Is uw woning nog relatief slecht geïsoleerd? Dan is het een logische eerste stap om uw dak te laten isoleren. Dakwerken Godart controleert of er verliezen zijn via de bovenkant van het gebouw en komt met oplossingen om de situatie te verhelpen.

De premies in Brussel zijn gegroepeerd onder de naam Renolution. 

Op deze website vindt u meer informatie: https://leefmilieu.brussels/burgers/diensten-en-aanvragen/premies-en-financiele-steun/renolution-premies.

Als u voor dit soort werkzaamheden een beroep doet op de teams van Dakwerken Godart, aarzel dan niet om een subsidie aan te vragen bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ondersteunt dit soort projecten financieel. Bezoek de website van Leefmilieu Brussel voor meer informatie. Wij helpen u ook graag met meer informatie.

Logo Energie Wallonie

PREMIES IN WALLONIË VOOR HET RENOVEREN VAN EEN DAK

Bent u uw dak aan het renoveren in Waals-Brabant? Dan profiteert u mogelijk van steun van het Waalse Gewest om uw woning energiezuinig te maken. Bezoek de website van Energie Wallonie voor alle details over de bedragen en voorwaarden waaraan u moet voldoen om van deze financiële oplossingen te profiteren: https://energie.wallonie.be/fr/index.html?IDC=6018.

Dakbedekking van een huis

WILT U DAKWERKEN UIT LATEN VOEREN? 

Omdat we hier elke dag mee bezig zijn, helpen we u graag wegwijs in de wereld van renovatiepremies. Nog een reden dus om vandaag contact met ons op te nemen of onze showroom te bezoeken.

bottom of page