top of page
Privé woning

PLATTE EN
HELLENDE DAKEN

VOOR NIEUWBOUWWONINGEN EN RENOVATIES

OVERWEGINGEN BIJ PLAT OF HELLEND DAK

Bij de plaatsing van een nieuw dak gaat u afhankelijk van de situatie voor een plat dak of voor een hellend dak. We vertellen er u graag meer over in onze showroom, en geven u hier al enkele belangrijke overwegingen mee.

VOORDELEN PLAT DAK

De laatste jaren zien we dat platte daken veel interesse krijgen. Een plat dak heeft dan ook heel wat voordelen.

Appartement met plat dak

Platte daken zijn eenvoudig in onderhoud. U kunt ze gemakkelijk inspecteren en reparaties zijn minder ingrijpend dan bij hellende daken.

Platte daken bieden bovendien heel wat extra ruimte. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een plat dak te gebruiken als terras of zelfs als tuin. Daarnaast is het ook ideaal om zonnepanelen op te plaatsen. Deze positioneert u dan perfect voor het meeste zonlicht.

Platte daken geven een moderne uitstraling en passen perfect bij eigentijdse woningen. Houdt u van een strakke minimalistische look, dan is een plat dak iets voor u.

Platte daken zijn energie-efficiënt en in veel gevallen goedkoper dan een hellend dak. Dit omdat er minder materiaal nodig is en de installatie relatief snel gaat.

Wit houten huis

Een hellend dak geeft een klassieke en mooie uitstraling aan een woning.

Afhankelijk van de soort dakpannen die u kiest, kunt u gaan voor een moderne of een meer traditionele landelijke look. Wij plaatsen de alom bekende dakpannen, maar ook leien.

Een hellend dak laat zich goed isoleren. Deze isolatie kunnen we bijvoorbeeld tussen de dakspanten aanbrengen, wat helpt om warmteverlies te minimaliseren.

Bij sneeuwval glijdt deze sneeuw gemakkelijk van het dak af, wat structurele schade helpt voorkomen.

Hellende daken hebben minder onderhoud nodig dan platte daken.

Voor het plaatsen van zonnepanelen moet uw hellend dak de goede richting ten opzichte van de zon hebben om er het meeste uit te halen.

VOORDELEN HELLEND DAK

Het bekendste daktype in België is het hellende dak. Dit dak blijft dan ook een klassieker met onmiskenbare voordelen. Zo zijn hellende daken bestand tegen belasting door sneeuw en garanderen hellende daken een vlotte afvoer van water.

ALLES ONDER ÉÉN DAK

Twijfelt u bij een project over de voor- en nadelen van een plat dak of een hellend dak? Bij Dakwerken Godart in Groot-Bijgaarden vertellen we u met passie over de mogelijkheden en adviseren we u bij uw keuze.

Huis met rode dakpannen in Dilbeek
Het dak repareren

BEL ONS VANDAAG VOOR EEN AFSPRAAK.

bottom of page